Friday, December 3, 2010

whatttttt aa wonderrrfulll dayyyyy!

ohkayy! today i will going back to malaca, for a sem break, no facebokk,no bloging for a half month. huhuuh! buttttttt! before i going home, i got 2 good thing just hapend!
ohhyeaayyy! i got my new BB, babyy I LIKEEE ITT! afta that i just inform that i got a GOODRESULT! yeayyyy! ALHAMDULILAH :)
THANK YOU ALLAH :)

Tuesday, November 30, 2010

will you marryyyy meeeeee!








uhhhh, i sudahhh jatuhh cintaa sama youuuu BB! sorryyy dear, i dah curang gan u, bb ney yg tackle i okae :)) bukan i yg ngorat dieee! btol laa org tue2 ckp jgn benci sgt, nati jdi suke! kan da tersukeee! nati masuk meminang u okaeee BB!

Monday, November 29, 2010

myyyy buddyyyyyss!



kite selalu tido dalam kelas~
kite selalu mengosip dalam kelas~
kite selalu rehat same2~
kite selalu gelak same2~
kite selalu study same2~ (study ke?)
kite selalu bersama2~
kite selalu kemane2 same2~
kite selalu main2 kat kelas same2~

EVEN "KITE" tuh dahh tade sekarang depan mate,
"kite" tetap dalam hati masing2

RINDUU & SAYANG SANGAT KAT KORANG
BILE RINDUKAN KALIAN, LAGU NI YG JADI PENEMAN

will you do the same??



Heyy YOU,
This is for YOU!
LISTEN..
YES, YOUU :)
TQ & I'M SORRY
DON'T BE SAD:)
I'M ALWAYS HERE FOR YOU :)

ILYBBABY~

iff wee meet againnn!







28/11/2010..
aku jumpe dgn dorg balek,
lepas bape tahun tak jumpe! huuu!

RINDUUU SGT KORANNGGG!
even sekejap, aku puas dpt borak2 dgn korang!
sayaaaangg koranggg ketat2!
kalau arwah ade mesti lagi seronok,
mesti die pon nanges mcm aku gak ary tuh!

BFF FOREVER!

Wednesday, November 24, 2010

excuse meeeee gorengggg!

saya bukan BENGANG,saya MERAJUK,awak tak nampak KESUNGGUHAN saya terhadap MINAT awak yg SANGAT MENDALAM,SEDALAM2 :))

Tuesday, November 23, 2010

FCUK!


apesal dgn aku ney? smpi bile nak mcm ney?
bile kau nak buang PERASAAN TUH faara?
bile? ko nak siimpan sampai bbile? sampai kau mati ker?
aihhhhhh
SUDAH2 LA TUH FARA!

Monday, November 22, 2010

reverse BUTTON!

just some pieces of my birthday celebration when i was 7 YO

If in this world exist REVERSE BUTTON, i want back to my childish time, i don't want to be grew up! because there a lots of hurdle that you must face..

the perfect saturday :))

hari sabtu yg lepas aku beria2 nak sangat balek melake. sgt3 nak balek. tapi disebabkan ade2 lubang yg taleh nak dielakan, aku tak balek. so, lepak kat uma cam besa. bosan. lagi2 tb da tade. tapi tape tak luak pon tak tgok tb. cume rase sunyi jer, tak bising cam selalu. so, ptg tuh aku decide nak masak jer kat uma. malas nak makan luar. sebb aku dah ngidam sgt nak makan KARI AYAM! Nyum2! masak sendiri laa weyh! huhhhH! masak gan hosemate aku, die pon join same, suke laa aku sbb ade yg nak join sekaki. so kami maen pondok2 kat dapur.
tungtangtungtang!

SIAP! then mandi2 teman en'boifren ge tgok bola. lepas tuh balek, die makan sampai tambah nasi 3x. die cakap KARI AYAM NEY SEDAPP! uhhhh! kembang mak! tersipu2 malu ^__^

Thursday, November 18, 2010

heyyy zafry adila bin abdul razak!


I FUCKIN DAMN LOVE YOU BOYFIEEE!!
U ALWAYS MAKE MY DAY!
THANK YOU BECAUSE YOU ALWAYS THERE WHEN I NEED U BABY :)))
I LOVE EVERYTHINGSSSSS ABOUT YOU!

Wednesday, November 17, 2010

ohoooiiii!

exam ohh examm!
kerana kau laa aku tak balek berayaa dengan family aku tau!
so, cepat say thank to me!
(^_^)

raayaa haji nasi bungkus!

uhuk2! sayaaa sgtt seddyh ary neyyy! yellaaaa,, depa sumaa sedap2 makan kat sana, saya dok makan nasi bungkus! neyy suma sebb esok ada exaam !uhhhhu!

Monday, November 15, 2010

selaaamaaaaaatttt PAGI!!

sekarang sudah pukul 5.22 pagi!
aku taleh lelapkan mate!
neeyy sumee gare2 NESCAFE!


encik boifren nakk tahu takkkkkk!


Babee..
I miss to hug you & kiss your smell
:((

Sunday, November 14, 2010

baby, i need ur hugsss!




A hug can make u calm when you hit by a problem :)

Saturday, November 13, 2010

bola"bola"bola"bola"bolaaaaa!


kateeenyeeeee

"FOOTBALL IS MY LIFE!"

so, pegilaa kawin gan bolaaa tuhhh!

huhhh!

DISLIKE!

u are my preetty2 boy :))

Sunday, November 7, 2010

kelaparan dan apek tua!


uhhhhh! maluunyeeee! sangattt maluuu! na tahu apesal ak malu gabak?
aku tersadung kat kaki5 jalan rayee! huuuuh! maluuu sial! ney sume gare2 apek tua yg menakotkan! sbb nmpak mcm org giles, then aku takot tgh2 ak jaln die lintas ke hape, naye ak nak lari, dah lee lapaa, kat otak aku da pikir roti canai,roti canai, dah laa time tuh kete byk, kat alim adelah yg tgh pandang, termasok leee encik boiipren dgn si kawan nyee, siap gelak lagi kau! terima kaseh yeaa! leps da tersadung tuh bole plak ak tergelak sendiri sbb dah malu sgt! masok alim sume pandang! maluuuuuuu! aahhaaaa!

FARA SANGAT CARELESS! T.T!

i love u as usual :))



ohhhh ensyang!
this songg iss specialll for you!
thanx be so nice to me!


i love you as usual and more honey bunny!
*_*

uhuk! sedeyhhhh


dahlaaa sorang2,!
nak study pon tade mood!
terbau plak masakan sedap! adehhh!
lapaaa plakk tuh!
hukhukhuk!
mane sume org ney??


my name is LONELLYYY!!

Saturday, November 6, 2010

deepp insideeee


hanya aku dan tuhan sahaja yg tahu betapaaa aku sgt8 cinta, kasih dan syg kepada diaaa,
tak kire ape pon yg terjadi, takkira ape yg telah dia lakukan.
saayang kau ketat2 tau tak!


*ZAAR*



nasi oh nasi!

huuuuuu,, malass nyee nak study T.T
stdy sorg2 plak tuh, adehhhh2, mmg membosankan, ngantox plak tuh,! dah bape kali da aku menguap! bajet mcm kono2 tanak tito! tapi jap ag mcm tito jee hahh!

Hurmmm,, disebabkan kebosanan, tadi aku adelh bce blogs, then terbce pasal artikel cte CUTI2 CINTA,
sape dahtgok? cte die best kan! comel jer NORA DANISH & FARID KAMIL! uhhhhh


tapi kan ape yyg aku mcm tak puas ati kenape ade pihak asek nak persoalkan NASI LEMAK 50SEN uh??kolott btoll. bende tuh pon bole jadi isue ker? bende tuh bukanyer nampak lucah ke ape, just gurauan. mereka kate kononye pengarah malaysia ney nak bangkitkan isue SEKS, abeh bile korng tgok cte mak salleh yg siap bercium bogel bagai tak pulak bising?? tgok iklan tegangkan payudara, ubat nak kuat ape tuh sume tak bsing plak?? lagi laa secare terang2, tak plak ckp nati budak2 bawah umor nak buat ker ape? takan laaa bende tuh bole jadi isue? kat sekolah pon belajar sume tuh.? nape tak marah kementrian sbb soh belajar pasal tuh sume?? jangannn laa kolot sgt, takan laa pengarah nak buat cte kene pasal baik2 jerrr?? boringgg laaa natiiii! huhhhh! terpulang laa pade individu nak nilai camner dialog tuh, aku bace ramai yg menyatakan takot budak2 bwh umo ekot laa, apelaa, depends laa, kalau budak2 tuh budak nakal, nakal la mulut die, kalau budak tuh baek, baik la mulut die, bende tuh normal, semua orang akan belajar, budak2 pon akn belajar bile da grow up nati! aku bukan ape, just be fair to the makers, takan laa die tak pikir sebelum nak buta sume tuh, kalau tak kenapelah movie die selalu gak BOX OFICE!to ahmad idham god job!

ohh examm!


study,stado,study,stado,study,stado,study,stado..
adehhhhhh,

Thursday, November 4, 2010

Haramm jadahhh!!


PERANGAI KAU JGN MACAM SIAL BOLE TAK??
AKUU PENATT LAA WEYY!
AKU BUKAN TUNGGUL!
KAU ENGAT AKU NEY APE??
TAK HABIS2 NAK SAKITKAN HATI AKU!
JAHATTTT AA KAU NEY!
HUHHHH!

F'YOU!


eihhhhhh, kuattt menipu kau ney kannn!
aku sekeh kepale kau kank baruu tau!
tgok muke kau pon aku geram+benci tahu!
menyirappp jee aku kau nak tipu2 neyy!
gerammnyeee akuuu!
sabaa jelaa hehhh
FCUK!

ohhhh dinndongg!!

nasebb baekk laa lagii lawaa dari aku!
huuuuu!

aihhhhh!!

aduhhhh! jgnlaa senyummm lebih2
*_*


Ini die nan heroin STH

okae2,mari dekat2! sapee pernah tgok cte STAIRWAY TO HEAVEN?? alalaala, tak tahu? yg kat tv3 setiap hari pkul 3-4.00ptg tue.. tak tahu gak?? okae2, tapo2, bukan ade ape pon, just i ney hah, terjuee sgt bile ade mase nak nengok cte tuh! huuuuuu! sumpah sweett! i suke gile kat hero dieee,, muke dah abeh kacak, tapi name DINDONG?? hehhh? and lagi satu, tadi saje seacrh pasal DD, rupenye die ney model underwear,, laaahaaiii,,,
engat nak letak tadi tapi sensor! ahahahahah! gambar bogel pon ade dol.. mak aihhhhh!
suke sbb dalam STH die sgt romantik and SETIA PADA SATU walaupun mcm2 terjadi betwen die and si heroin.! huhhhh! touching gile bile tgok die nanges!die swettt! cutee! tough! wuuuu! ehehhehehhe,
yg atas sekali tuh pic die nan gf die, ntah ape name, aku tak tahu, ta penting, jnji i dapat dindong!
uhhh! dalam mimpi sajeee!


ini ade synopsis die : (drama ney actually adop from korea)

Jodi and Cholo grew up together. They were always there for each other. Tragedy begins when Cholo begins his studies overseas without Jodi. Jodi's father remarries Maita, who takes in her two children, Tristan and Eunice, from a previous marriage with Dindo . Eunice is envious of the life that Jodi leads and is determined to take everything away from her, including Cholo. Tristan begins to develop feelings for his stepsister, however Jodi still loves Cholo.

Five years later, tragedy occurs when Jodi gets into a car accident causing her to lose her memory. Together with Tristan, they start a new life. Cholo is led to believe that Jodi is dead, and Jodi is named as Jenna. So he came to a time when he was engaged to Eunice. However, when they meet again one day, he is determined to remind her of the love they had for one another


again..again..again

if you love someone,
always give them a second chance,
it show that you always want to them make a changes.
and prove that they are totally want make a changes

can i ask for a little


aku ta mintak byk ponnn,,
just nak skettt jerrr!
aku just mintak yg die sentiasa syg and hargai aku.
itu aje

Wednesday, November 3, 2010

heartlesss


you hurt me, and i don't know why i still love you~

along bukit BERUNTUNG & hang TUAH

untung laa kau, dpt boyfie yg romantik mcm hero korean kaannn! yg romtik die mcm rain dlm cte FULLHOUSE! untung laa kau, dpt boyfie yg setiap kali die kemane2 kau org pertame die akn beritahu, smpi kau pon rimas, tapi tape kau suke, itu maknenye kemane2 pon die tak pernah lupe kat kau. bertuah kau. untung laa kau, ade boyfie yg 340jam selalu nak text kau, tnye2 mcm,
"baby okae?pwencess sehat? i miss you honey, i love u sweetiess." mesti berbunge kan hati kau bile die tye mcm tuh. bertuah laa kau,,beruntung laa kau kalau due2 same2 mencintai dan dicintai, same2 syg menyayangi..die syg kau, kau pon syg die. bagus korg ney. beruntung laa kau kaalau die tak pernah curang gan kau, kau saje dalam hati die, bagi die kau jer yg terindah yg pernah die ade, walaupun kadg2 korg gado2, die tak pernah pon nak selingkuh dgn kau, samelah dgn kau, masing2 setia antara satu sama lain, jage hubungan yg ade bertambh erat. beruntung la kau dpt boyfie yg bile die tahu die salah, cepat2 die minx maaf dkt kau, terubat sket marah kau kan, entah2 hilang terus sebb die sgt comel,minx maaf kat kau, die tanak kau terluke dgn kelakuan die, die pon tahu die salah. bertuahnye kau dpt boyfie yg pandai memujuk bile kau merajuk, romantik plak tuh! huhhh..!beruntung laa kau, die tak pernah nak pandang garl lain, bgi die kau jer dah mecukupi, kate die hati die satu, and cume untuk kau ajee! alallalallalala! sweeetttnyeeee!! bertuah laa kau bile kau tye cantik tak garl tuh, die jawb " tak laa,baby lagi cntik dan comey" padahal kau tahu kau ney tembam,debab,pendek, bertuahnye die pandai jage hati kau kan! beruntung laa kau setiap kali die jumpe kau, senyuman die tak pernah lekang dari bibir die, die pon tak henti2 ckp " i love you baby, " i love you sweties," i love u pwencess, " i love little girlll! waaaaaaa! sangattt sweett! betuahnyee kauu bile die kate" syg,susah sng kite hadapi bersama okae? tade rahsia antara kite lagi,," mesti berbunge kan hati kau? yelaaahhh,, bagi die kau adelah the most important person other than his family,! bertuah nyer kau, die 340 jam ambil berat pasal kau, even setipa hari korg jumpe! " baby da makan? pwencess sehat tak? swetiess take care okae? syg, jgn buat i risau okae? bertuahnye kau, bile kau tak text die walaupun sekejap die da megelaabah tahap dewa! die mcm kucing hlg anak! kalau bole every second die nak kau ade! bahagiaye bile kau dengar die ckp " dear, don' t ever you leave me okae! waaaaa! die sgt8 syg kau!
bertuah laa kau bile die bgun jer, org pertama yg die akan text ialah kau! bahagianyee kau kan!
beruntung laa kau kalau die tak pernah berubah, dari first time korg jumpe, smpi laa ke hari nie korng berssama.. beruntung laa kau! jage die baek2 tau! jgn lepaskan die!
beruntung laa kau, setiap kali tido, die tak pernah lupe nak wish kat kau, walaupun kau da tertito, die tahu esok kau bgun mesti kau akn bace dengan seyuman yg meleret smpi ke kaki!
sangat along bukit BERUNTUNG dan hang TUAH ko ney laaa!

kecewa part2

hurmm, aku tatau nak stat dari mana, macm2 yg bermain kat otak aku, aku tatau nak ngadu kat sape. dulu arwah ade bole laaa bile sedih aku text die, ini? aku simpan jela. kalau aku terluka aku sorng je yg tau. kalau aku sedih aku juga sorg yg tahu. kalau aku hepy pon belum tentu ak hepy betul2.

kecewa part1


lebih baik dicintai dari mencintai seseorg,
sbb kalau kite sayang nak mampos kat orang,
tapi org tak tahu nak hargai kite pon buat apee..
kalau kite dicintai kite tak balas pon,
org akan sentiasa sayangkan kite
beruntung laa kalau ade sesape yg dicintai bukan mencintai!

appreciate what you have before u lost it and regret

Wednesday, October 27, 2010

dah kusut, jgn masaikan lagi plak!


eiihhhhhhh!!
apesal laaa susaaa sgt nak pahaammmm???
boringgg arrrrr!
adeee sajeeee!



volunttterr =,=


anyyone cann cheer mee uppp???

jgn ikot okaee?


jangan ikot saye okaaee??
saye tanak awak susahh,,
bia saya tangguh sendiri masalah sayaaa,,
awak tgok jer dari jaoh,,
jgn dekat2 gan saya okaee..
nati saye nangess,,
saye tak suke saye ade masalah,
awak pujuk2 saye,
nati saye terharu, dan sedihh!
soo,, mulelah nak nangess!

s e r a b u t ! !


adeeeehhhhhh!!
sangat serabutt otak aku!
sangatttt8!!!
menciiii!!

PMS!!


adoihhhhhh,,!!
lepass satu, satu datngg!
yg satu tuh tak balek2 ag,
dtg plak yg lagi sorrggg!!
waaaaahhhh!!
i hate thisss!!
tensionn nyerrrr!!
OMGG!!
SOMEBODYY SAVEE MEE!! :((

Saturday, October 23, 2010

i'm not okae!


I'm not okae!
not okae!
not okae!
this feeling sssoooooo UNHEARD!!
I misss my family!
papa,mama,along,angah,awin,ayg,adek!
I MISSS YOU ALL!
TOTALLY FUCKIN MIISS U ALL!!
i misss my dear too!
even though i always meet him!
MISS YOU DAMN MUCH!
I miss my late buddy!!
SAFURA MOHD,
rah, why so early you leave me friend!
OMG! why i miss you all totally damn!


GUYS,
if you could read what is deep inside my heart!
I'm totally SADDSSS!!
I MISSS YOU ALL!

Thursday, October 21, 2010

unheard



the hardest thing in love is when one you love,
love else


Tuesday, October 19, 2010

a great evening with mr love~

hari nie aku rase hepyy sgt lepak nan en'syg ..
tattau laa nape, laen mcm jer perasan tuh..
rase cma gembira sgt!
borak2, gelak2, tattau nape cam hapy sgt!
we spend time together until his friend come,,
smpi kdai makngah pon da tade org!
tggal ktrg je,,
makan, borak,makan,borak,tatau laa,,
aku rase hepy semacam jer nary bile dgn die..
ahaahhahhaa!
W E I R D ! !

p/s : I LOVE YOU BABY >_@

Sunday, October 17, 2010

I LOVE YOU BODO-PART6


OMG! OMG! OMG!

sayaaaa sangattt sukee sukeeee sukeeee!

raasssseee macamm nakk terkuarrr airr matee neyyy!

terrharuuuu sgtttt!

bukannnn senanggg deerrrr!

guaa punye sayang nak romantik2 gan guaaa!

THANX 4 THE SONG BABY!

I LOVEE THE SONG!

IT'S VERY MEANINGFUL FOR ME!

crazzzyy dog & the rude taxi driver!

anjing oh anjing, kenape kau macam anjeng??
huhhh! sumpah takot gile tadi aku tau!
ko nak kejar ktorng napo? bukan nyer ktrg kaco kau!
dasarr anjing gilee laa ko hehhh!
aihhhh! lauu tak abeh kaki aku jadi hidangan malam kau!

haaihh,, ary ney mcm2 aku npak,
tadi ge pasa malm gan en'syg naek train,
sementara tgu train tuh ktorg tnmpak ade org gado!

antara si teksi & si viva..
sgt laa rude taxi tuh! aku ta kesian langsung kat dei walaupun die tua!
ak lagi kesian kat siViva tuh,
dalah die tak melawan, pastu si taxi nak tendang2 kete si viva,
rosak lee kete die!
tunjukk kuatt plak si taxi, nak buka silat cekak die!
si viva tak tahan, die balas laaa..
nseb ade org tlg redakan,
lau tak esko confem msok surat kaabar ade yg GOL!
hehehheheeh
*pandai je aku!
gado pasai apa ,tak tau plak
sbb dari jauh!
mengong! sama melayyu plak tuh!
what a shamed!





Saturday, October 16, 2010

s t o n e ?

Hurrmmm,,
kan best kalau awak jenis yg geti memujuk jika saya merajuk...
mesti sayye cepat cair mcm lilin klu awak buat mcm tuh..
berbunge2 ati sayye mcm taman bunge!
bahagiaanyeeee sayyeeee!
tapi sayye tahu awak bkn jenis yg mcm tuh!
tapelaaahh!
walaupun awak bkn jenis yg macam tuh sayye tetap syg awak!

I LOVE YOU BABY
*_*

SUMPAH SWEEETTT!!




HERE THE LYRIC :

Oh her eyes, her eyes

Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

ohh damnn! i totally love thiss songg! so sweetttt!!
anybody want to dedicate this song to me!!

i want it! hahahahahaah! how about u dear?
i love the song! i love the lyric! the girl so howt!
i'm so jeles! and bruno mars also!
so handsome, he make me melt with his smile! hahahhahahah!
TOTALLY DAMN LOVE THIS SONG!


IF MY BABY DEDICATE THIS SONG TO ME..
WAHHHHHH,, I FELL LIKE WANTT TOO FLLLYYYYY
>__<


always U!


kenape aku sentiasa mimpikan kau eah?
asek kau je yg datang dalam mimpi aku..


Wednesday, October 13, 2010

d e s t i n y ~

My Dear zafry..
I really3 do love you!
Thank you for everything you have done to me.
I know even I'm so bad,
you always patient and stay with me.
let's forget the past,
I know I was wrong, and you so,
that is our fault rite??
You know what dear?

I always pray that you will be the last forever baby..
INSYAHALLAH


LOVE FROM,
dear <3>

Tuesday, October 12, 2010

i'm soorrryyyyy

f.k.l.k.n.k.d.a.z.k?n.k.s.s.k.n.l.?t.g.l.f.!t.d.m.n.y.k.d.t.d.p.d.s.n.k.d.b.p.z.n.m.d.t.k.k.l! l.p.k.d.d.k.s.??m.b.k.!.j.m.l.s.!.a.m.m.s.b.k.t!.a.t.n.p.a.t.a.s.!.k.p.s!.k.y.d.l.k.h.a.d.!.a.c.d.p.a!!!!

precious word~


lost all feelings of anger when he called me "sayang"


Monday, October 11, 2010

keramat 10.10.10



d i s p l a y



10.10.10 rmi yg sbuk mengadakan perkahwinan, sana sini,, tapi tarikh ney adalah tarikh keramat bagi sentengah insan, mereka kehilagan keluarga tersayang akibat kecuaian pemandu bus tersebut. .
if korang baca paper nahas jalan raye yg di lebuh raye simpang ampat melake..
sangat terok kemalangan ini.. nauzubillah..

aku dah laaa selalu naek bus delima dari melake-kl,kl-melake, meremang bulu roma klau tgok kemalangan ini.. walaupun bukan depan mate..sedih bile tgok kemalangan camney terjadi..
kadang2 kte dah habis cermat memandu, org laen belom tentu pkir bende yg samet jdi juga mangsa nahas.. ajal tuh dimana2, tak kire walaupun kte dah berhati2 camner pon, dah sampai mase pergilah kte..
takziah kepada keluarga mangsa..

p/s : kdg2 terpkir juga ALLAH dah catatkan cara kematian kte yg macm maner..
nauzubillah

SPECIAL CASE!

For the Rest of My Life Lyrics

By: Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart


DEAR ZAFRY ADILLA..
THANK YOU BECAUSE YOU ALWAYS HERE
WHEN I NEED YOU SO BADLY~

THIS SONG FOR YOU!

oh my darling!

ADINDA-LAH AHMAD

Malam pertama sangat sempurna
Duhai adinda sungguh jelita
Selama ini hanya kau yang ku tunggu

Bukannya rahsia di antara kita
Semakin membara jiwa gelora
Selama ini hanya kau di hatiku

Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Apa saja yang kau mahu

Chorus
Semua untukmu oh adindaku
Dengarlah rayuan di hatiku
Sesungguhnya aku mencintaimu
Selalu di hatiku memanggil namamu
Oh adindaku oh adindaku
Semua kerana kerna kamu

Engkaulah permata hatiku
Suluh menyinar hidupku
Yang selalu menerangi hari gelapku

Nantikan dinda yang satu
Tak akan pernah ku jemu
Semakin hari semakin ku rindu

Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Kamu selalu dihatiku
Semua yang kau mahu

Ulang Chorus

Walau berjauhan
Suaramu mengakhiri penantian
Tabah mengharungi cinta
Semua dugaan Maha Esa

Ulang Chorus

Lirik/Lagu – Lah Ahmad

p/s : Tibe2 aku jatuh cinta dgn lagu ney! sgt3! aku dengar dari mells, lagu ney sgt2 romantiks!! akn best lau en'syg dedicate lagu in kat aku! ceeewaaaahhhhh!! berangann laaa kauuu! huhuhu


heaven kitchen!

d i s p l a y


haaaa! mari2 semua dekat dengan ak! hari iini ak ade resepi yg nak dikongsikan dengan anda! anda! dan anda! (hahahaha! motif!)
okae. resepi ak hari ini namenye BADAK BERENDAM!
tau tak apee badak berendam? sejenis kuih tradisional melayu yg sgt senang untuk dibuat! ak sgt excited! sbb ak baru belajar dari makcik ak! yeahhh! ahahhhaa!
ia seakan kueh koci(buah melake @ oleh2 ) tapi die tak menggunakan daun pisang. ia lebih kepada kuah yg banjir! gile sedapp kau!
okae2,, sudah2 mengarut! sekarang murid2 bole amek pen dan kertas, kalau malas nak salin amek jer pic,,!
dah sedia da?
bahan2 die :
tepung gandum
tepung pulut
kelapa parut
gula melake
garam
gula
santan

okae.. mule2 bahan untuk membuat buah die dulu :
tepung gandum & tepung pulut = campurkan dan uli sampai sebati,
mengikut amaun yg kalian nak,

untuk inti plak kenelah buat dulu,
masak kan kelapa parut tadi dengan gula melake tadi, letakkan sedikit air, kalau tidak nati kering okae..

bile dh siap inti tuh,, bole laa korang masukkan ke dalam kulit tadi, ikotlah korang nak sebesar mane, ikot tekak korang ehhehehe!

okae,makcik ak aja, untuk petua mensedapkan lagi badak tuh, b4 korang letakan dalam loyang atau bekas, letakan daun pisang sebagai alas, kemudian taburkan gula pasir dalam bekas yg korang gunakan..

okae, siap dah buah & inti die, now kite buat plak kuah die..
b4 korang rendamkan badak2 (buah)tadi,,
amekan satu bekas, santan + tepung gandum (sedikit) dicampurkan, b4 dicurah, untuk melemakkan kuah, bagi ada rasa yg terbaek! jangan lupa garam secubit rasa!

dan siap bole laah dikukuskan..

okae,, get it all??

selepas dah siap semua tuh, korang bole kemaskan dapur korang yg dah bersepah bagai tuh! ehhehehe,, now bole laa tgok tb sementare tnggu badak korang selesai!

yeayyy! lepass tuh bole makann!

SELAMAT MENTRY! AKU DAH SELAMAT!

Saturday, October 9, 2010

BAGUS


BAGUS LAAA BUATT MACAM TUH!
LAIN KALI BUAT LAGII!
BIAR SEMUA MEMANDANG SAYA SENGET!

Friday, October 8, 2010

Jangan Pandang Belakang Congkak 2! terbaekkk!

semlam aku ge tgok wyg gan en'syg ! then tgk cte JPBC2! gileee besttt ctee dieee! terbaekkk laaaa! penatt aku asekk gelakk2 jerrk! sape2 yg dah tgok JPBC, korang kene tgok yg second ney! klaka! tapi yg aku ta puas ati, aku masok lmbt! huh! tertinggal yg awal2 nyerr! en'syg laaa! die maen bowling b4 tuh! so da lambat! anyway! i enjoy!!


WATCH THISSS!!

SINOPSIS & MOVIE TRAILER!

Setelah dapat memulihkan Punai (Mazlan Pet Pet) dan Asmat (Cat Farish) serta menewaskan Mustika (Lisa Surihani), Pak Mor (Azlee Jaafar) terus berusaha untuk memperhebatkan ilmu yang ada padanya. Ketika sedang membaca jampi mantera, tiba-tiba tubuh Pak Mor kejang dan serentak dengan itu satu gumpalan asap keluar dari tubuhnya dan muncul Mustika.

Pak Mor dan Mustika sebenarnya mempunyai hubungan dan berpakat untuk mengambil semua harta dan saka yang ditinggalkan Pak Sudir. Bagaimanapun, Punai dan Asmat cuba untuk menggagalkan rancangan mereka. Situasi itu memaksa Pak Mor dan Mustika bertekad untuk menghapuskan Punai dan Asmat. Usaha menghapuskan Punai dan Asmat sentiasa menemui jalan buntu. Wak Ketari (Bob Kuman) yang mempunyai ilmu bersetuju untuk mengajar Punai dan Asmat tetapi dengan syarat serta peraturan yang dipatuhi.

Punai dan Asmat berdepan pelbagai masalah semasa belajar kerana Wak Ketari seorang yang tegas dan garang. Sebelum mereka lulus, mereka dikehendaki menjalani satu ujian iaitu menangkap hantu. Ia adalah ujian besar buat mereka tetapi kemunculan Seha (Nora Danish) iaitu anak tunggal Wak Ketari mengubah pendirian Punia dan Asmat serta merta.

Adakah Punai dan Asmat berjaya dalam ujian yang diberikan Wak Ketari? Bagaimana pula usaha yang dilakukan Pak Mor dan Mustika bagi menghapuskan Punai dan Asmat?

MOVIE TRAILER!

Wednesday, October 6, 2010

i really do love this boy!

ZAFRY ADILA & NUR FARAH AIN

I want to say that I really care and
love for the man who is in the picture!
I know I have make a lot of trouble to him.
made him angry, sad, hurt and many more.
but I want to apologize to him!
I'm sorry dear.
I always loved you..
no matter what problems hit in our relationship.
I also promise to keep this relationship well! .
pinky promise baby! ^ __ ^

ILOVEYOUSOMUCH!
FULLSTOP!


Monday, October 4, 2010

kawinlaa dengann bolaa tuh (,")

encik sayang,
kalau awak diberi peluang nak tak kawin gan bolaaa??

nak?? haaa~ bagoss laaaa!
ge laaa kawin gan bolaa tuh eaahhh :)))

HAPPY BIRTHDAY BRO!


ini abg aku~
selamat hari jadi angah!
walaupun kau ney gile, mereng,gere2, sewel
and ape2 jelaa! ehhehehehhe
aku sayangg kt kau laaa!
sebabb kau kan abang!
SELAMAT HARI LAHIR CIK HELMI SAZALI!
SEMOGA KAU SENTIASA PANJANG UMUR!
SENTIASA SUKSES DAN BERJAYA DALAM HIDUP!
GO ANGAH GO!

p/s : cepat sket kawin! aku dahh tak saba nak menimang cucu!
eeheheehhe! shilappp! anak buahh!




Sunday, October 3, 2010

PAMA cann i gett thiss gadgett?!


my dearest parents!
i really3 wantt thiss!
cann i have thiss??
pleasseee!!
tak kisah laa tahun ney ke tahun depan ker!
janji saya dapat!
okaee!
TQ PAMA!


saye mintak maaf! @__@


Lirik Maafkanku - 6ixth Sense

Hadirnya dirimu didalam hidupku
Telah merubah segalanya

Dan telah aku lewati saat gelap hidupku
Namun aku masih tak menyakini
Diriku yang cuba menghapuskan
Mimpi-mimpi buruk yang lalu

Inginku berlari dan menggapai hasratku
Apakah kau kan berlalu pergi

Terkapai-kapai aku inginku membuktikan
Kejujuranku kepadamu
Dan kini kusedari diriku
Masih liar untuk dimiliki

Maafkanku
Kerna mengingkari janji
Yang terpatri dahulu padamu

Maafkanku
Atas kekurangan yang ada
Pada diriku ini

baby please don't go!




TITLE : PLEASE DON'T GO
SINGER : MIKE POSNER



just run away
From these lies
Back to yesterday
Safe tonight
I feel the sun creeping up like tik tok
I'm trying to keep you in my head but if not
We'll just keep running from tomorrow with our lips locked
Yeah you got me begging begging baby please don't go
If I wake up tomorrow will you still be here
I don't know
If you feel the way I do
If you leave I'm gonna find you
Baby please don't go go go go
Baby please don't go go go go
Baby please don't go go go go
Baby please don't
Baby please don't
Baby please don't runaway
From my bed and start another day
Stay instead
I feel the sun creeping up like tik tok
I'm trying to keep you in my head but if not
We'll just keep running from tomorrow with our lips locked
Yeah you got me begging begging baby please don't go

If I wake up tomorrow will you still be here
I don't know
If you feel the way I do
If you leave I'm gonna find you
Baby please don't go go go go
Baby please don't go go go go
Baby please don't go go go go
Baby please don't
Baby please don't
I stay running from tomorrow
I stay running from tomorrow
Well I stay running from tomorrow
Said I stay running from tomorrow
Baby please don't go (please don't go)
If I wake up tomorrow will you still be here
I don't know
If you feel the way I do
If you leave I'm gonna find you (I'm gone, I'm gone, I'm gonna find you)
Baby please don't go go go go
Baby please don't go go go go (don't leave me, leave me)
Baby please don't go go go go
Baby please don't
Baby please don't
Runaway


Saturday, October 2, 2010

h a n y u t - l i r i k !

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum

Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila

Kau kan diam seribu bahasa

Chorus

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam

Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka

Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus


Aku memang bersalah

Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu

Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti

Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

hujan oh hujan!


HUJAN YG TURUN
SEPERTI TURUT MEMAHAMI
KESEDIHAN AKU (,")


Wednesday, September 29, 2010

h a n y u t




i'm totally fall in love with this song!
before this i just heard from alya..
actually i'm not into malay song. .
but!
when i heard this song from starting until end..
woaahhhh!
i loveee thisss songgg sooo much3!

and i dedicate this song to my dearest boy!

Monday, September 27, 2010

datangg laaa enkauu! kuu seruu namaa muuuu~!

esokk gua adee midterrmm! tapii gua tak studyy ag! jangaan salahkan lecture yeaa cikk fara kalau markah luee skett! luee punyee lecturee dahh cukup baek swett and sourr bgii luee hint yg kaw2 punyaaa!
luee tuhh jer yg malasa-malasan nakk studyy!

huhhhh! ohhh cikk mood,, dimana kauuu!
datangglaahh padaaku! kuu seru nama muuuu! zam2 alaa kazammm! tink!

listenn hereee!


i'm just ordinary person,
so don't you expect any perfection
or extraordinary things from me :)

saket hatiii!!!!!!!

macam maner ak nak ckp dengan kau eahh?? sakett hati laa aku tengok tau! kau maken menjadi2 macam shiall! aku sabaarr jeeee dengann peel kauu! aku bukan barua kau okaaee??kau paham takk?? aku ulang semula bukan baruaa kau tau! suke2 jer kau kann?? kan2? kank kalau aku dahh terlepas cakap ,hape tak dapat kank' kau nak tau tak, kadang2 ade gak rase cam nak pijak2 muke kau tau! serioussss! sebb kadang2 kau neyy super duperrr irritating,annoying kat mata akuu! huhhhh!! lagi bape tahun aku kawan dengan kau ak bole jadi GILAAA!! sebb perangai kau yg macam haraammm! TQ :))))

Sunday, September 26, 2010

AL FATIHAH~

OMG' penat gile aku rase ary ney! sangatttttttttt8! letihh! ary jumaat tuh aku blek melake' dengan dear, blek nak raye aah cte die, then afta semayang jumaat tuh papa amek laa kami balek,b4 balek tuh dear ade cte yg sepu2 die meningal sebb terbakar, sangatt kesiann! if korn bace paper, mesti bace pasal yg 3 ORANG RENTUNG KAT JB~ salah sorng sepu2 dear, yg driver tuh, ary sabtu tuh ak pergi melawat kelaurga die kat jb,sebb mama dear dtg, then amek kami bwk ke jb, alang2 dah lalu tuh kan, mama singgah uma ak..! ehhehehe
jumpe gak family ak gan family diee! gembiraaaa!

okae2 back to the story~

haaa, so dalam pukul 9 camtuh laaa we'ol gerak ke jb, then bile smpi ke jb, we'ol pergi ke balai polis coz dad arwah ade kat c2, so we'ol berpeluang laa tgok keaadan kerete yg totally lost gile! ak yg mmg tade pape relation dgn keluarge arwah bole sedih dgr dad die cte saat2 die menempuh maaut apatah lagi keluarga dieee,,
sgt8 menyayat hati! kesiaaannnn!
then dad arwah bwk ge tmpat kejadian, tmpt tuh dekat sgt3 dgn uma diee,, lagi bape mint jee smpi,, kalau die saba tentu tak jadi mcm tuh,, tapi macm maner,, dah ajal..
ape2 pon aku tabik spring dengan parents arwah kerana sangaat tabah!
AL FATIHAH~
SEMOGA ROH KAU AMAN DISANA~

Friday, September 24, 2010

luar setinggan dalam kondo~

esok aku balek melake!
yeaayyy! dear pon ikot sekali!

ygg lagi best nyer papa amek nati!
tayah ak nak susah2 naek buss!

best! best! best!
and one more thing ,
esok papa nak anta icebox untuk ruma aku!
hahahahhhaa! exciteddd nyerrrr!!

hurmm,,anyway, sejak2 ney aku cam malas nak update blog,,
tatau napeee..
idea berlambak2 tapi tgn neyy dahh gemok sebb tuh die malass sgtt!


Wednesday, September 22, 2010

inilah harinyaa

today is 22hb 9 ..
tarikh ney laa die pergi meningalkan aku!
die pergii jaohhh saneeee~
die tak bagi aku ikot diee..
tapi satu hari nanti aku akan kesanaa juga!

l a h a a a a a

kenape macam lahaa eahh kau??
aku ngaaa EXCITED nak upload pic raye neyy!
kauu asekk nakkk
MENG"LOAAADDDDIIINGGGGGG
jerr tau!
huhh~!
teros tade mood aku nak uploadd!
grrrr~!
laen kali jelaaa!

Monday, September 20, 2010

m a c a m h a r a m !

eihhhh kauuu!
macamm S.I.A.L laaa prangaii kauuu!
akuu tak kempunan pon laaa!
aku pon tanaaklaa,,
setakat bapee sen jelaa!

kecahhh btoll!
jangan nak mengelabah sgt okaee????
kauu tuhh saperr??? akuu saper??
sooo,, ??

TOLONGG SEDARR DIRII!
belomm setahunn lagii laaa kauuu jdi
"anak emas"

haaaa,, lagi satu,,

JANGAN NAK KEREK SGT!
ENGAT KAU BEST KER??

daahhh kecahh!
kampungg btolll!
huhhhh!
GERAMM NYERR AKUU!!

SAYA & RAYA PART 1










Sunday, September 19, 2010

b a c k t o n o r m a l ~

i'm homee!
esok dah stat kolejj!
aduhhhh!
malasss sungguh!
waktu pon dah balik cam biasee! waaaa!
tidak! malas nyerrr!
mood rayee lagii laaaa!
ape sekolah2 ney!

Tuesday, September 14, 2010

it's overrr

rayee dahh abehhhh!
sumee dahh balekk! bosannn!!
nak upload pic rayee,,
tapi natilahh tguu alek kL,,!

Monday, September 6, 2010

i i n i l a m a s a n y a ~ !

besok aku akan pulang ke kampung halaman..
tinggal laa KL untuk sementare waktuu..
akan ku pergi menyambut raye bersama keluarga tersyg..
en'syg pon begituu..
die akkan pulang ke kaampungnya untuk berayaa~

SELAMAT HARI RAYAA KEPADA
SEMUAA BLOGGERSS!!

Sunday, September 5, 2010

k e h a d a p a n ~

SAAYANG~
selamatt menyambut harii rayaaa yeaaa!
i nak mintak maaf if ade salah silap sepanjang kite bersama..
semogaa ini bukan kali terakhir kita beraya bersama..
semoga kita akan beraya bersama2 sampai bilaa2..
INSYAHALLAH
TERIMA KASEH UNTUK SEGALANYA..

I LOVEE YOU :))) ◄♥► ◄♥► ◄♥►